Kaas en wijn: een mooie maar niet altijd gemakkelijke combinatie (21/03/2024)
Iedereen heeft het belang van aangepaste wijn bij een gerecht en al zeker bij kaas ervaren. Perfecte combinaties zullen allicht niet bestaan en kunnen enigszins verschillen van persoon tot persoon. Toch durven we vanavond de uitdaging aan om enkele bekende combinaties, maar zeker ook minder voor de handliggende associaties uit te proberen.
Presentatie
- Riesling kalkstein 2021 (Gies-Düppel)
- Barbera d’Asti 2016 (Il Botole)
- La Bourgeoise 2017 (Henri Bourgeois)
- Fleuri Champagne 2019 (Dom. Des Marrans)
- Vin jaune 2012 (Dom. De Savigny)
- Ploussard 2018 (Paul Benoit)
- Grauerburgunder 2021 (Braunewell)
- Spätburgunder 2017 (Meyer-Näkel)
- Quarts de Chaume 2004 (Ch. De Suronde)
- Vintage port 1985 (Cálem)